ONZE CLUB

Onze missie

Gegroeid vanuit een passie voor de tennissport laat Koninklijke Club De Anjelier sinds meer dan 80 jaar in haar rijke traditie, sport, sfeer en plezier hand in hand gaan.

In haar gezellig en familiaal kader biedt De Anjelier voor vrienden en families, voor jong en oud, voor amateur en talent, tennis, petanque en feestactiviteiten in een huiselijke en vriendschappelijke ambiance met oog voor stijl en ambitie.

Onze accomodatie

TENNIS – PETANQUE

  4 outdoor tennisterreinen (gravel)

  5 outdoor petanque terreinen

  Gezellig clubhuis met groot zonnig terras

  Kleedkamers met douches

  Een grote tuin voor onze jongste Anjelierders

Onze huisregels

 

  Onze terreinen zijn enkel toegankelijk voor onze leden, na storting van je lidgeld.

  Wil je komen spelen? Dan dien je een terrein te reserveren via het reservatiesysteem in de app of op de website van Tennis Vlaanderen.

  Witte tenniskledij is verplicht op De Anjelier. Witte tenniskledij betekent dat elk onderdeel van je outfit voor 80% wit moet zijn. Een kleine tekening of kleur op je tshirt of short/rok of sok kan, zolang deze niet groter dan 20% van het geheel bedraagt. Een jogging of sweater mag in kleur. Een uitzondering op deze regel wordt gemaakt voor bezoekende spelers tijdens de interclubcompetitie of tijdens 1 van onze tornooien.

  Zijn onze terreinen nat na een regenbui? Speel dan niet om beschadiging te voorkomen! Je bent welkom aan onze bar! Zijn de terreinen erg droog? Dan kan je voor of na het spelen voorzichtig sproeien met de sproeisystemen tussen de terreinen.

  Terreinen dienen na het spelen grondig gekeerd te worden en uiteraard neem je je afval mee.

  Huisdieren zijn niet toegelaten op de club.

  Graag willen we ook jullie aandacht vragen voor de zorg voor onze club! Afval hoort, zoals overal, thuis in de vuilbakken en peuken in de asbakken.

Onze geschiedenis

Koninklijke Club De Anjelier werd opgericht in de jaren ’40 van de vorige eeuw door enkele Vlaamse studenten aan de universiteit van Leuven. In de toenmalige francofone tenniswereld besliste deze jonge mensen een ‘Katholieke club voor Vlaams gezelschapsleven’ op te richten, en De Anjelier was geboren. De eerste locatie van De Anjelier was in Wilrijk, nadien volgden locaties op de site van Ter Elst in Edegem en De Klinkaert in Reet om uiteindelijk in de jaren ’90 op onze huidige locatie in Kontich te landen.

In 1990 verwierf De Anjelier de titel van ‘Koninklijke’ club naar aanleiding van haar 50ste verjaardag. In 2020 mocht De Anjelier 80 kaarsjes uitblazen. We mogen terecht fier zijn op onze rijke geschiedenis!